lunes, 10 de marzo de 2008

Energia solar

Energia solar fotovoltaica:.
.
Plaques fotovoltaiques:
Estan composades de cèl·lules capaces de convertir la llum en electricitat. Totes les cèl·lules de la placa estan unides entre si en sèrie. Normalment el nombre de cèl·lules va de 30 a 36.
.
Aparells de consum:
Es tracta de petits sistemes fotovoltaics des d'uns pocs miliwatts, fins a 10 W, habitualment integrats en els mateixos aparells que han d'alimentar en electricitat, bé directament o bé carregant piles o bateries. Existeix una gran quantitat d'aplicacions, només limitada per l'us que se'n fa i a on s'aplica.
.
Sistemes autònoms residencials:
Per la seva elevada competitivitat amb els sistemes tradicionals d'electrificació de llocs allunyats de la xarxa elèctrica de distribució, els sistemes fotovoltaics estan àmpliament utilitzats per cobrir les necessitats d'habitatges, petites poblacions, explotacions agropecuàries, centres de turisme rural, refugis d'alta muntanya, bombejaments d'aigua, etc, situats en zones aïllades, muntanyoses, illes, etc.
Aquests sistemes poden anar des de sistemes d'una sola placa fotovoltaica fins a diverses.
.
Sistemes autònoms professionals:
Són tots aquells sistemes situats en zones allunyades de la xarxa elèctrica, destinats a garantir serveis comunitaris: telecomunicacions (repetidors, enllaços telefònics...), bombejament d'aigua municipal, senyalització (marina, autopistes...), alarmes, sistemes de detecció remota, etc.
.
Sistemes fotovoltaics connectats a la xarxa elèctrica:
Són sistemes que no disposen d'aparells d'emmagatzematge d'energia, sinó que envien l'electricitat generada a la xarxa elèctrica. Aquests sistemes actuen com a veritables centrals elèctriques, bé descentralitzada (conjunt de petites instal·lacions escampades per tot un territori), o bé centralitzades.
Entre aquests dos extrems se situen els edificis que integren façanes i sostres fotovoltaics en la seva estructura.
.
.
Interconecció a la xarxa elèctrica:

La producció d'electricitat d'origen fotovoltaic per alimentar una xarxa elèctrica de distribució té unes característiques clarament diferenciades de les aplicacions autònomes.
Són instal·lacions més simples que les autònomes: no necessiten acumular energia elèctrica ni regular la càrrega o descàrrega, la xarxa elèctrica actua com a bateria.
.
Integració arquitectònica:
Donat que la placa fotovoltaica, per generar electricitat, només necessita que li arribi radiació solar, tota superfície exposada al sol serà susceptible d'ésser aprofitada per a la producció elèctrica. Si s'aprofita la superfície assolellada que ofereixen les cobertes i façanes dels edificis evitarem l'ocupació de nous espais i generarem electricitat en els punts de consum evitant pèrdues en el transport energètic.
La integració arquitectònica consisteix en incorporar cèl·lules o plaques fotovoltaiques als elements constructius, sense que el camp de captació solar del sistema fotovoltaic esdevingui un element afegit a l'estètica de l'edifici. Aquesta integració tant es pot donar a la coberta com a la façana de l'edifici.
.

.
En principi, la integració arquitectònica, requereix un disseny i construcció particular per a cada actuació.
.
Aquí us deixo un enllaç amb un video sobre el funcionament, costos, etc, d'una instal·lació fotovoltaica. (sembla "cutre", però està bé).
.



.

No hay comentarios: