lunes, 10 de marzo de 2008

L' energia eòlica és l'energia produïda pel vent.
.
Els primers usos de la capacitat energètica del vent va ser la navegació a vela, que es feia servir, i encara s'utilitza per a impulsar vaixells. Els egipcis,els fenicis, els grecs i més endavant els romans van ser els primers en utilitzarla.També s'ha fet servir des d'antic per moure les aspes dels molins per moldre gra, principalment.
.
.
En l'actualitat s'utilitza a més per a moure aerogeneradors, molins que mouen un generador que produeix energia elèctrica per al consum.
.
Aquest tipus de generadors s'ha popularitzat ràpidament en considerar-se una font 'neta' d'energia, és a dir, que en no requerir combustió que produeixi residus contaminants ni destruir recursos naturals, és respectuosa amb el medi ambient.
.

.

No obstant aquests avantatges, la quantitat d'energia produïda per aquest mitjà és una mínima part de la que es consumeix en els països desenvolupats.
Els parcs eòlics són concentracions d'aerogeneradors necessaris perquè la producció d'energia esdevingui rendible i en l'entorn on s'instal·len, es produeix contaminació acústica causada pel soroll que produeixen, i hi ha també qui considera que la silueta fa malbé certs paisatges.
.
Els aerogeneradors s'instal·len també sobre plataformes fondejades en la mar, no lluny de la costa. Països com Dinamarca, el Regne Unit o Suècia ja disposen de parcs eòlics marins.
.

1 comentario:

ARi* dijo...

Ei!!!

si l'energia heòlica fa tant que s'utilitza deu ser perquè va bé no?
Au tecnòlegs ja tenim feina, possible treball de recerca,com aumentar el rendiment d'aquesta energia.
Bona proposta no?? ki sanima??
xD

Ari*